Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


kel

Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού Τοπογράφων

H ΚΕΛ Τοπογράφων ανήκει στην ευρύτερηΚοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ που απαρτίζεται από όλες τις Σχολές του ΕΜΠ.

ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ;

Σκοπός της κοινότητας είναι να δημιουργήσει ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον από μέλη της ΣΑΤΜ, τα οποία θα βοηθούν το ένα το άλλο, θα συζητούν και θα παράγουν γνώση γύρω από τοΕλεύθερο Λογισμικό και τις εφαρμογές του στην Σχολή μας. Ένας άλλος στόχος είναι η διάδοσή του Ελεύθερου Λογισμικού με κάθε νόμιμο και ηθικό τρόπο και η επαύξησή του εθελοντικά με έργα ή ενέργειες των μελών μας (μεταφράσεις, προγραμματισμός, διαλέξεις, παρουσιάσεις κ.α.)

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Η κοινότητα, όπως μια καλή παρέα είναι παντού, στους διαδρόμους της σχολής, στο κυλικείο, στις αίθουσες και στα γραφεία! Παρόλα αυτά συναντιόμαστε κάθε Πέμπτη στις 12:30 στην αίθουσα Python 2020 ΣΑΤΜ ΕΜΠ (Μεγάλο Μπλε Κουμπί).Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάσσουμε απόψεις, λύνουμε απορίες, μαθαίνουμε από διαλέξεις και γενικά ερχόμαστε σε πιο άμεση επαφή τόσο με τους υπόλοιπους όσο και με το Ελεύθερο Λογισμικό. Δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση παρουσίας, όποιος θέλει μπαίνει,όποιος θέλει χορεύει και όποιος θέλει βγαίνει, ότι ώρα θέλει , πάντα με τις τυπικές υποχρεώσεις μιας αίθουσας διδασκαλίας την στιγμή του μαθήματος (ησυχία, τάξη, καθαριότητα κ.α.)

ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ;

Σύμφωνα με τον στόχο μας ότι διεκδικούμε το ζητάμε ΕΠΊΣΗΜΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΑ (και όχι σανOrcs) από τα αρμόδια όργανα. Τα αιτήματα τα υπογράφουν όποιοι θέλουν χωρίς περιορισμούς αφού προηγηθεί συζήτηση 1-2 εβδομάδων (με μηνύματα/κείμενα/τοποθετήσεις από τηνλίστα μας) ενώ μέσω συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων καθορίζονται οι επόμενες ενέργειες μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

* Η λίστα ταχυδρομείου είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να ενημερώνονται όλοι σχετικά με δράσεις και να έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους. Το e-mail της λίστας είναι foss.satm@lists.ntua.gr . Μπορείτε να εγγραφείτε όλοι ώστε να παίρνετε και εσείς μέρος στη συζήτηση!!

* Μπείτε στο κανάλι #geofoss στο GRNET (nana.irc.gr, srv.irc.gr και αλλού) για άμεσο πίτσι-πίτσι! Στο κανάλι επικρατούν πιο χαλαρές καταστάσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που εδώ γίνεται το μεγαλύτερο τζέρτζελο! Δείτε πως να μπείτε!

* Νέα λίστα για την Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας kel.txt · Τελευταία τροποποίηση: 2020/11/21 09:52 (εξωτερική τροποποίηση)