Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


kel

Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού Τοπογράφων

H ΚΕΛ Τοπογράφων ανήκει στην ευρύτερηΚοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ που απαρτίζεται από όλες τις Σχολές του ΕΜΠ.

ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ;

Σκοπός της κοινότητας είναι να δημιουργήσει ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον από μέλη της ΣΑΤΜ, τα οποία θα βοηθούν το ένα το άλλο, θα συζητούν και θα παράγουν γνώση γύρω από τοΕλεύθερο Λογισμικό και τις εφαρμογές του στην Σχολή μας. Ένας άλλος στόχος είναι η διάδοσή του Ελεύθερου Λογισμικού με κάθε νόμιμο και ηθικό τρόπο και η επαύξησή του εθελοντικά με έργα ή ενέργειες των μελών μας (μεταφράσεις, προγραμματισμός, διαλέξεις, παρουσιάσεις κ.α.)

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Η κοινότητα, όπως μια καλή παρέα είναι παντού, στους διαδρόμους της σχολής, στο κυλικείο, στις αίθουσες και στα γραφεία! Παρόλα αυτά συναντιόμαστε κάθε Πέμπτη στις 12:30 στην αίθουσα Python 2020 ΣΑΤΜ ΕΜΠ (Μεγάλο Μπλε Κουμπί).Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάσσουμε απόψεις, λύνουμε απορίες, μαθαίνουμε από διαλέξεις και γενικά ερχόμαστε σε πιο άμεση επαφή τόσο με τους υπόλοιπους όσο και με το Ελεύθερο Λογισμικό. Δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση παρουσίας, όποιος θέλει μπαίνει,όποιος θέλει χορεύει και όποιος θέλει βγαίνει, ότι ώρα θέλει , πάντα με τις τυπικές υποχρεώσεις μιας αίθουσας διδασκαλίας την στιγμή του μαθήματος (ησυχία, τάξη, καθαριότητα κ.α.)

ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ;

Σύμφωνα με τον στόχο μας ότι διεκδικούμε το ζητάμε ΕΠΊΣΗΜΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΑ (και όχι σανOrcs) από τα αρμόδια όργανα. Τα αιτήματα τα υπογράφουν όποιοι θέλουν χωρίς περιορισμούς αφού προηγηθεί συζήτηση 1-2 εβδομάδων (με μηνύματα/κείμενα/τοποθετήσεις από τηνλίστα μας) ενώ μέσω συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων καθορίζονται οι επόμενες ενέργειες μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

* Η λίστα ταχυδρομείου είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να ενημερώνονται όλοι σχετικά με δράσεις και να έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους. Το e-mail της λίστας είναι foss.satm@lists.ntua.gr . Μπορείτε να εγγραφείτε όλοι ώστε να παίρνετε και εσείς μέρος στη συζήτηση!!

* Μπείτε στο κανάλι #geofoss στο GRNET (nana.irc.gr, srv.irc.gr και αλλού) για άμεσο πίτσι-πίτσι! Στο κανάλι επικρατούν πιο χαλαρές καταστάσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που εδώ γίνεται το μεγαλύτερο τζέρτζελο! Δείτε πως να μπείτε!

* Νέα λίστα για την Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ. Στην λίστα αυτή γίνονται συζητήσεις για θέματα που αφορούν την κοινότητα (εκδηλώσεις, συναντήσεις κλπ) καθώς και θέματα σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό γενικά αλλά και ειδικά για το ΕΜΠ.

* Οι λίστες και το κανάλι #foss.ntua (GRNET) στο ΕΜΠ.

* Έχουμε την ευγενική φιλοξενία των απόψεων/θέσεων και γενικότερα μηνυμάτων και αλληλοενημέρωσης μας στο www.topografoi.com

ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ;

* Πρώτα-πρώτα στην Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ

* Έπειτα, εμμεσα ως μέλη του ΕΜΠ, στην Εταιρία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι το ΕΜΠ

* Τέλος, συμμετέχουμε σε όλες τις κοινότητες που προωθούν το Ελεύθερο Λογισμικό.

Προφανώς κάθε μέλος της ΚΕΛ είναι ελεύθερο να συμμετέχει/πράττει ότι θέλει στο όνομά του και με δική του ευθύνη.

Ιδιαίτερα όμως όταν πρόκειται για έργο ή παρουσία σε κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) επιπρόσθετα ενημερώνει την ΚΕΛ για την πρόθεσή/ενέργειά του αυτή και συνεργάζεται με άλλα μέλη της τα οποία εθελοντικά (και πάντα λέφτερα) επιθυμούν να βοηθήσουν. Και πάλι η συμμετοχή είναι ατομική και εθελοντική αλλά η στήριξη/συμμετοχή της κοινότητας προφανής. ΟΥΔΕΙΣ υποχρεώνεται να κάνει οτιδήποτε αν δεν το θέλει και ΟΥΔΕΜΙΑ επίπτωση έχει αυτό στην θέση του στην κοινότητα.

Τέλος, ο καλύτερος τρόπος να πούμε “ευχαριστώ” είναι μεταδίδωντας τις γνώσεις μας σε όλους.

kel.txt · Τελευταία τροποποίηση: 2020/11/21 09:52 (εξωτερική τροποποίηση)