Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


python

Σύγκριση εκδόσεων

Εδώ βλέπετε τις διαφορές μεταξύ της επιλεγμένης έκδοσης και της τρέχουσας έκδοσης της σελίδας.

Σύνδεσμος σε αυτή την προβολή διαφορών.

Προηγούμενος έλεγχος και από τις δύο πλευρές Προηγούμενη αναθεώρηση
Επόμενη αναθεώρηση
Προηγούμενη αναθεώρηση
python [2017/03/21 12:10]
chiossif
python [2021/03/18 10:49] (τρέχουσα)
176.58.194.132 [Λίγα Μαθηματικά]
Γραμμή 13: Γραμμή 13:
  
 Επομένως,χωρίς να πειράξουμε τα προηγούμενα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κώδικα πιο εκλεπτυσμένο και σύντομο. Επομένως,χωρίς να πειράξουμε τα προηγούμενα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κώδικα πιο εκλεπτυσμένο και σύντομο.
 +
  
  
Γραμμή 28: Γραμμή 29:
  
 Για όποιον χρησιμοποιεί GNU/Linux η εγκατάσταση είναι ακόμα πιο εύκολη: Αρκεί να ανοίξει τον package manager που χρησιμοποιεί και να ψάξει (search) για την Python και έπειτα να την εγκαταστήσει. Επίσης σε πρόσφατες διανομές μπορεί η Python να είναι ήδη εγκατεστημένη στο σύστημά σας. Για να το διαπιστώσετε απλά ανοίξτε την κονσόλα σας και πληκτρολογήστε : Για όποιον χρησιμοποιεί GNU/Linux η εγκατάσταση είναι ακόμα πιο εύκολη: Αρκεί να ανοίξει τον package manager που χρησιμοποιεί και να ψάξει (search) για την Python και έπειτα να την εγκαταστήσει. Επίσης σε πρόσφατες διανομές μπορεί η Python να είναι ήδη εγκατεστημένη στο σύστημά σας. Για να το διαπιστώσετε απλά ανοίξτε την κονσόλα σας και πληκτρολογήστε :
-        $ python + $ python 
 και πατήστε enter. Αν η γλώσσα είναι εγκατεστημένη θα πρέπει να δείτε κάτι τέτοιο: και πατήστε enter. Αν η γλώσσα είναι εγκατεστημένη θα πρέπει να δείτε κάτι τέτοιο:
  
Γραμμή 41: Γραμμή 42:
  
 Επειδή το να γράφεις κώδικα σε απλό κειμενογράφο δεν είναι πρακτικό, συνίσταται να κατεβάσετε τον IDLE εξαρχής για να υπάρχει μια κοινή βάση επικοινωνίας. Επειδή το να γράφεις κώδικα σε απλό κειμενογράφο δεν είναι πρακτικό, συνίσταται να κατεβάσετε τον IDLE εξαρχής για να υπάρχει μια κοινή βάση επικοινωνίας.
 +
  
  
Γραμμή 53: Γραμμή 55:
  
 Όταν λοιπόν γράψουμε το παραπάνω στον IDLE και πατήσουμε enter στην οθόνη μας θα εμφανιστεί το παρακάτω: Όταν λοιπόν γράψουμε το παραπάνω στον IDLE και πατήσουμε enter στην οθόνη μας θα εμφανιστεί το παρακάτω:
-       Geia sou ntounia!+ Geia sou ntounia!
  
 Από εδώ και πέρα ο κώδικας θα έχει τη μορφή Από εδώ και πέρα ο κώδικας θα έχει τη μορφή
  
-      >>> print('Geia sou ntounia!'+ >>> print('Geia sou ntounia!'
-      Geia sou ntounia!+ Geia sou ntounia!
  
 τα 3 > αποτελεί σημάδι ότι αυτή τη σειρά την **εισάγουμε εμείς** τα 3 > αποτελεί σημάδι ότι αυτή τη σειρά την **εισάγουμε εμείς**
Γραμμή 65: Γραμμή 67:
 Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε επίσης ότι οτιδήποτε και να γράψουμε πίσω από το σύμβολο # ο υπολογιστής το αγνοεί. Ουσιαστικά το # χρησιμοποιείται για να εισάγουμε σχόλια μέσα στον κώδικα μας για να διευκολύνουν κάποιον που τον διαβάζει. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε επίσης ότι οτιδήποτε και να γράψουμε πίσω από το σύμβολο # ο υπολογιστής το αγνοεί. Ουσιαστικά το # χρησιμοποιείται για να εισάγουμε σχόλια μέσα στον κώδικα μας για να διευκολύνουν κάποιον που τον διαβάζει.
  
-      >>> print('Geia sou ntounia!') #ayta den fainontai giati einai sxolia + >>> print('Geia sou ntounia!') #ayta den fainontai giati einai sxolia 
-      Geia sou ntounia!+ Geia sou ntounia!
  
  
  
 παρατηρούμε ότι το print είναι χρωματισμένο πορτοκαλί που υποδηλώνει ότι είναι μια εντολή ενώ το 'Geia sou ntounia!' είναι πράσινο που υποδηλώνει ότι είναι ένα //string//. //String// ονομάζεται ότι βρίσκεται ανάμεσα από δυο ' και στην οθόνη εμφανίζεται αυτούσιο! παρατηρούμε ότι το print είναι χρωματισμένο πορτοκαλί που υποδηλώνει ότι είναι μια εντολή ενώ το 'Geia sou ntounia!' είναι πράσινο που υποδηλώνει ότι είναι ένα //string//. //String// ονομάζεται ότι βρίσκεται ανάμεσα από δυο ' και στην οθόνη εμφανίζεται αυτούσιο!
 +
  
  
Γραμμή 102: Γραμμή 105:
  
 Ευτυχώς στην έκδοση 3 δεν υπάρχει αυτό το θέμα. Η διαίρεση δίνει το σωστό αποτέλεσμα όπως κι αν είναι γραμμένοι οι αριθμοί: Ευτυχώς στην έκδοση 3 δεν υπάρχει αυτό το θέμα. Η διαίρεση δίνει το σωστό αποτέλεσμα όπως κι αν είναι γραμμένοι οι αριθμοί:
-    >>> 2/3 + >>> 2/3 
-    0.6666666666666666+ 0.6666666666666666
  
 Μπορούμε επίσης να βάλουμε μεταβλητές  Μπορούμε επίσης να βάλουμε μεταβλητές 
Γραμμή 120: Γραμμή 123:
  
 Όπως είπαμε και πριν στην Python3 δεν έχουμε θέμα: Όπως είπαμε και πριν στην Python3 δεν έχουμε θέμα:
-    >>> x=5 + >>> x=5 
-    >>> y=12 + >>> y=12 
-    >>> x*y + >>> x*y 
-    60 + 60 
-    >>> x/y + >>> x/y 
-    0.4166666666666667+ 0.4166666666666669
  
 σημείωση: Θα αναρωτιέστε "τι τα θέλω τόσα δεκαδικά". πράγματι, πιο κάτω θα αναφερθεί ένας τρόπους που κρατάμε όσα θέλουμε. σημείωση: Θα αναρωτιέστε "τι τα θέλω τόσα δεκαδικά". πράγματι, πιο κάτω θα αναφερθεί ένας τρόπους που κρατάμε όσα θέλουμε.
python.1490098227.txt.gz · Τελευταία τροποποίηση: 2020/11/21 09:52 (εξωτερική τροποποίηση)